Πίτα του Φρανκ


Υλικά

  • Λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 – 6
  • Τυρί γκούντα, τριμμένο (200 γρμ.) (ή άλλο κίτρινο τυρί που έχουμε στο ψυγείο π. χ Edam)
  • 1 ντομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη (ή δύο μέτριες)
  • Κρέμα γάλακτος (70 γρμ.)
  • 1 Αυγό
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)


Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μπολ κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.

Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε το τυρί και την ντομάτα.

Χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ.

Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε μια συσκευασία «τόσο απλά» (κατευθείαν από την κατάψυξη).

Ξεχωρίζουμε τα δύο φύλλα και αφαιρούμε το χαρτί που έχουν ανάμεσα.

Απλώνουμε τη γέμιση στο κάτω φύλλο.

Σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).