Πίτα της Ναπολιτάνας


Υλικά

  • Συμπυκνωμένο τοματοπολτό 3 - 4 κ. σ. για το κάτω φύλλο)
  • Φρέσκια μοτσαρέλα 300 γρμ. (κομμένη σε φέτες 1 – 1 ½ εκατ.)
  • Φρέσκο βασιλικό (8 – 10 φύλλα ή, αν προτιμάτε, 20 φύλλα ρόκας)
  • Προσούτο (3 φέτες)


Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε μια συσκευασία «τόσο απλά» (κατευθείαν από την κατάψυξη).

Ξεχωρίζουμε τα δύο φύλλα και αφαιρούμε το χαρτί που έχουν ανάμεσα.

Απλώνουμε τον τοματοπολτό στο κάτω φύλλο.

Από πάνω βάζουμε σε μία στρώση τις φέτες μοτσαρέλα.

Τελειώνουμε με τα φύλλα βασιλικού (ή ρόκας) και το προσούτο.

Σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).



Καλή σας πίτα!