Πίτα της κινέζας


Υλικά

  • 12 – 16 Γαρίδες, κομμένες σε κομμάτια 1 – 2 εκατ.
  • Λάχανο, ψιλοκομμένο (1/2 κούπα)
  • Κολοκύθι, τριμμένο (1/2 κούπα)
  • Καρότο, τριμμένο (1/4 κούπας)
  • Κόλιανδρο ψιλοκομμένο (4 κ. σ.)
  • Τζίντζερ, τριμμένο (2 κ. σ.)
  • Σκόρδο, 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
  • 10 φύλλα βασιλικού ή ρόκας
  • Φιστίκια ψιλοτριμμένα (5 κ. σ.)
  • Sweet chili sauce (12 κ. σ.)
  • Soy sauce (2 κ. σ.)
  • Σησαμέλαιο καβουρδισμένο (1 κ. γλ.)
  • Αλάτι & πιπέρι


Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Βγάζουμε μια συσκευασία «τόσο απλά» (κατευθείαν από την κατάψυξη).

Ξεχωρίζουμε τα δύο φύλλα και αφαιρούμε το χαρτί που έχουν ανάμεσα.

Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης στο κάτω φύλλο.

Σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).